Рецепти маринаду для шашлику
Між іншим, “таємницю” маринаду знали навіть великі римляни. Наприклад, один з них неабияк здивував гостей, подавши яловичину від від однієї тварини, але замариновану декількома способами. Причому гості прийняли це м’ясо як абсолютно різне, розхвалюючи дивовижні” іноземні ” ласощі. Ось, що означає вміння правильно підібрати тонкі смакові відтінки! Також хочемо вам порекомендувати https://www.banyasa.com.ua/ БАНЯСА М’ЯСНИЙ ПАВІЛЬЙОН.
Ваш top 12 маринадів
ну а тепер приступаємо. Вашій увазі пропонуються 12 найбільш популярних способів створення маринаду до шашлику, кожен з яких по-своєму унікальний. І навіть одне і те ж м’ясо ніколи не буде однаковим. Причому ви можете внести власні зміни і доповнення, адже створення маринаду – процес творчий .
Маринад на основі кефіру
Кефір здатний перетворити смак м’яса. Можливо, це найпростіший і доступний варіант приготування маринаду, з яким не виникне складнощів навіть у людини, недосвідченого в кулінарії. Вам знадобиться не так багато продуктів. Саме м’ясо, кефір, цибуля і приправи.
Інгредієнти:
Свинина: 500 гр.
Кефір: 1 л.
Цибуля ріпчаста: 2 головки
Спеції: сіль, кінза, перець за смаком
Спосіб приготування:
- свинину нарізаєте так, як віддаєте перевагу. Потім викладаєте шматки м’яса в один шар, зверху кільцями цибулю.
- соліть і перчіть на свій смак, але не надто старанно, щоб м’ясо не пустило багато соку. Не забудьте присипати кінзою і, звичайно, рівномірно залити кефіром.
- точно так же приготуйте другий шар.
- замаринуйте в холодильнику протягом 24-х годин.
Маринад для узбецького шашлику
Для узбецького столу шашлик є такою ж обов’язковою складовою, як і легендарний плов. А тому, до створення маринаду тут підходять з особливою ретельністю і він, звичайно, неповторний, виділяючись серед всіх прочив маринадів.
Інгредієнти:
500 гр. Баранини
3 головки ріпчастої цибулі
150 гр курдючного сала
2 ст .ложки борошна
4-5 ст.ложки оцту 5%
1 пучок кінзи
Аніс, сіль, перець за смаком.
спосіб приготування:
- наріжте дрібними шматочками баранину, покладіть в ємність і перемішайте з цибулею, спеціями, оцтом.
- приберіть все в холодильник на 2-3 години.
- поки маринад передає смак м’яса, наріжте курдючне сало, вимийте, обсушити і наріжте кінзу.
- вийміть м’ясо з маринаду і нанизайте на шампури, чергуючи з шматками сала.
- запікайте на вугіллі, посипавши як пасерування борошном. Перед подачею посоліть і присипте кінзою.
Маринад з імбиром і соєвим соусом
Вважається, що це маринад “винайшли” японські кухарі. У всякому разі, в країні висхідного сонця він дійсно користується великим успіхом. Причому застосовується не тільки до шашлику в класичному європейському розумінні, а й до цілого ряду інших страв. Рекомендується, по можливості, використовувати свіжий імбир, а не куплений в супермаркеті порошок. З цим, очевидно, можуть виникнути складності, але упущення не буде критичним.
Інгредієнти:
2 см. Кореня імбиру
4 ст. Ложки соєвого соусу
Мелений червоний перець
Спосіб приготування:
- цей дуже специфічний маринад найкраще підходить до шашлику з яловичини. Тільки не перестарайтеся з перцем!
- натріть на тертці імбир, а м’ясо наріжте великими шматками.
- додайте імбир з червоним перцем до яловичини і перемішайте.
- влийте соєвий соус і залиште “доходити” на 2-3 години.
Маринад для вірменського шашлику
Вірменський коньяк і шашлик по-вірменськи пробували багато. Але, швидше за все, не кожен знає, що сам шашлик, згідно з класичною рецептурою, прийнято навіть маринувати особливим способом… Також в коньячному маринаді! хоча, наприклад, французи можуть обуритися і заявити, що рецепт коньячного маринаду належить саме їм. У будь-якому випадку, такий шашлик порадує вас чудовим смаком.
Інгредієнти:
300 гр баранини
20 гр курдючного жиру
1 головка ріпчастої цибулі
200 мл горілки або коньяку
20 гр сушеної зелені
20 гр свіжої зелені
20 гр червоного перцю
20 гр лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- баранину нарізати на шматочки товщиною 4 див.
- укласти в ємність, посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаною цибулею, додати лимонну кислоту, або горілку (або коньяк).
- закрити каструлю і прибрати в холодильник на 6-7 годин.
- після маринування нанизувати на шампур, чергуючи м’ясо з курдючним жиром.