Кращі маринади для шашлику

1-17-2022

Рецепти маринаду для шашлику

Між іншим, “таємницю” маринаду знали навіть великі римляни.  Наприклад, один з них неабияк здивував гостей, подавши яловичину від від однієї тварини, але замариновану декількома способами. Причому гості прийняли це м’ясо як абсолютно різне, розхвалюючи дивовижні” іноземні ” ласощі. Ось, що означає вміння правильно підібрати тонкі смакові відтінки! Також хочемо вам порекомендувати https://www.banyasa.com.ua/ БАНЯСА М’ЯСНИЙ ПАВІЛЬЙОН.

Ваш top 12 маринадів

ну а тепер приступаємо. Вашій увазі пропонуються 12 найбільш популярних способів створення маринаду до шашлику, кожен з яких по-своєму унікальний. І навіть одне і те ж м’ясо ніколи не буде однаковим. Причому ви можете внести власні зміни і доповнення, адже створення маринаду – процес творчий .

Маринад на основі кефіру

Кефір здатний перетворити смак м’яса. Можливо, це найпростіший і доступний варіант приготування маринаду, з яким не виникне складнощів навіть у людини, недосвідченого в кулінарії. Вам знадобиться не так багато продуктів. Саме м’ясо, кефір, цибуля і приправи.

Інгредієнти:

Свинина: 500 гр.

Кефір: 1 л.

Цибуля ріпчаста: 2 головки

Спеції: сіль, кінза, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • свинину нарізаєте так, як віддаєте перевагу. Потім викладаєте шматки м’яса в один шар, зверху кільцями цибулю.
  • соліть і перчіть на свій смак, але не надто старанно, щоб м’ясо не пустило багато соку. Не забудьте присипати кінзою і, звичайно, рівномірно залити кефіром.
  • точно так же приготуйте другий шар.
  • замаринуйте в холодильнику протягом 24-х годин.

Маринад для узбецького шашлику

Для узбецького столу шашлик є такою ж обов’язковою складовою, як і легендарний плов. А тому, до створення маринаду тут підходять з особливою ретельністю і він, звичайно, неповторний, виділяючись серед всіх прочив маринадів.

Інгредієнти:

500 гр. Баранини

3 головки ріпчастої цибулі

150 гр курдючного сала

2 ст .ложки борошна

4-5 ст.ложки оцту 5%

1 пучок кінзи

Аніс, сіль, перець за смаком.

спосіб приготування:

  • наріжте дрібними шматочками баранину, покладіть в ємність і перемішайте з цибулею, спеціями, оцтом.
  • приберіть все в холодильник на 2-3 години.
  • поки маринад передає смак м’яса, наріжте курдючне сало, вимийте, обсушити і наріжте кінзу.
  • вийміть м’ясо з маринаду і нанизайте на шампури, чергуючи з шматками сала.
  • запікайте на вугіллі, посипавши як пасерування борошном. Перед подачею посоліть і присипте кінзою.

Маринад з імбиром і соєвим соусом

Вважається, що це маринад “винайшли” японські кухарі. У всякому разі, в країні висхідного сонця він дійсно користується великим успіхом. Причому застосовується не тільки до шашлику в класичному європейському розумінні, а й до цілого ряду інших страв. Рекомендується, по можливості, використовувати свіжий імбир, а не куплений в супермаркеті порошок. З цим, очевидно, можуть виникнути складності, але упущення не буде критичним.

Інгредієнти:

2 см. Кореня імбиру

4 ст. Ложки соєвого соусу

Мелений червоний перець

Спосіб приготування:

  • цей дуже специфічний маринад найкраще підходить до шашлику з яловичини. Тільки не перестарайтеся з перцем!
  • натріть на тертці імбир, а м’ясо наріжте великими шматками.
  • додайте імбир з червоним перцем до яловичини і перемішайте.
  • влийте соєвий соус і залиште “доходити” на 2-3 години.

Маринад для вірменського шашлику

Вірменський коньяк і шашлик по-вірменськи пробували багато. Але, швидше за все, не кожен знає, що сам шашлик, згідно з класичною рецептурою, прийнято навіть маринувати особливим способом… Також в коньячному маринаді! хоча, наприклад, французи можуть обуритися і заявити, що рецепт коньячного маринаду належить саме їм. У будь-якому випадку, такий шашлик порадує вас чудовим смаком.

Інгредієнти:

300 гр баранини

20 гр курдючного жиру

1 головка ріпчастої цибулі

200 мл горілки або коньяку

20 гр сушеної зелені

20 гр свіжої зелені

20 гр червоного перцю

20 гр лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  • баранину нарізати на шматочки товщиною 4 див.
  • укласти в ємність, посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаною цибулею, додати лимонну кислоту, або горілку (або коньяк).
  • закрити каструлю і прибрати в холодильник на 6-7 годин.
  • після маринування нанизувати на шампур, чергуючи м’ясо з курдючним жиром.