Столові прибори: як вибрати правильно? На перший погляд купити столові прилади – справа не хитра. Звичайно, якісь складнощі? Потрібно тільки піти в магазин і вибрати перші сподобалися вилки і ложки. Але все не так просто, як здається на перший погляд. Як зрозуміти, що перед вами дійсно якісний товар і ви не пошкодуєте про своє придбання?
Спробуємо знайти відповіді на ці питання.
Столові прибори як вибрати, https://i-posud.com.ua/catalog/stolovaya-posuda/ Інтернет-магазин посуду i-posud.
Перше питання, вирішити який вам належить – чи потрібні вам столові прилади для щоденного використання або тільки для святкового столу? Якщо вас цікавить другий варіант, то доцільніше купити все в одному наборі, які, як правило, розраховані від шести до дванадцяти персон. Якщо ж вам потрібен прилад для щоденного використання, то можна вибрати як окремі набори ножів, виделок і ложок, так і просто купити недорогий набір.
Столові прибори: як вибрати правильно?
Як визначити якість?
По-перше, поверхня. Вона не повинна мати помутнінь, подряпин і розлучень. Крім того, вилки, ножі і ложки повинні мати рівні та округлі краю.
По-друге, матеріал, з якого вони виготовлені. Одним з кращих матеріалів для виготовлення столових приборів вважається – хромонікелева сталь, що володіє не тільки рівним і красивим блиском, але і міцністю і екологічною чистотою.
Товщина якісної приладу не повинна бути менше 1,5 мм. Якщо ви зайшли не в спеціалізований магазин столових приладів, а в звичайний супермаркет, то має сенс поцікавитися маркою виробника столового приладу.
По-третє, дизайн. Малюнок оформлення столових предметів не повинен сприяти скупчення на поверхні приладу бруду. У них не повинно бути нічого зайвого.
Крім того, до кожного виду столових предметів пред’являються свої індивідуальні вимоги:
Наприклад, чим вище якість вилки, тим гостріше її зубці. З внутрішньої сторони зубців вилка обов’язково повинна бути ідеально відполірована, в іншому випадку її буде незручно мити.
До ножів пред’являються дещо інші вимоги – це можуть бути моноблоки, володіти порожнистої або литою ручкою. Необхідно відзначити, що чистий може бути і більше, наприклад, при використанні певного дизайну, але в цьому випадку, гарантувати бездоганну якість можуть далеко не всі виробники. Лезо ножів може бути, як загартоване, так і незагартоване. Загартована сталь пружна і має прекрасні експлуатаційні характеристики. Незагартована сталь дешевше, але в той же час таке лезо швидше ламається і виходить з ладу.
Ще одна важлива умова – столові прилади повинні підходити по стилю до посуду і гармоніювати з нею.